Σεμινάριο από την ΕΠΑΣ. Β. Νοσηλευτών του Γ.Ν. Τρικάλων

December 5, 2013 in Νέα του ΓΝΤ

528267_10201036395096505_516107981_n

Στα  πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Επαγγελματικής Σχολής Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν. Τρικάλων  διεξήχθησαν στις 23 και 30 Νοεμβρίου 2013 στο χώρο του Νοσοκομείου Τρικάλων, μια  σειρά σεμιναρίων με θέμα «Βασική Υποστήριξη της Ζωής με Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή».

Τα ανωτέρω σεμινάρια διοργανώνονται επιτυχώς για τρίτη συνεχή χρονιά  από την ΕΠΑΣ. Β. Νοσηλευτών του Γ.Ν. Τρικάλων,  και υλοποιούνται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Είναι διάρκειας  5 ωρών,  και παρέχουν  πιστοποιημένη βεβαίωση από το European Resuscitation Council (ERC).

anapnoi

Το σεμινάριο  Καρδιοαναπνευστικής  Αναζωογόνησης με Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή αφορά παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση περιπτώσεων ιδιαίτερα απειλητικών για τη  ζωή όπως καρδιακή ανακοπή, δηλητηριάσεις απο τοξικά αέρια, αναπνευστικές επιπλοκές κλπ.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει εισαγωγικές διαλέξεις για την Καρδιοαναπνευστική  Αναζωογόνηση και την Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση, επίδειξη δεξιοτήτων CPR και πρακτική εξάσκηση σε ολιγομελείς ομάδες  από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.   

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 11-01-2014 και θα απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες Υγείας, όσο και στους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες Βασικής  Υποστήριξη της Ζωής και  Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

 

Ο Διευθυντής της ΕΠΑ.Σ. Βοηθών

Νοσηλευτών του Γ.Ν. Τρικάλων.

 

Τσικραγούλας Παναγιώτης.