Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Το Κ.Υ. Φαρκαδόνας άρχισε να λειτουργεί το 1986. Καλύπτει υγειονομικά 5 μεγάλους τέως  καποδιστριακούς δήμους (Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Πελιναίων, Εστιαιώτιδας, Παληοκάστρου) με συνολικό πληθυσμό περίπου 30000 κατοίκων. Στο τομέα ευθύνης του υπάγονται 8 περιφερικά ιατρεία: Γεωργανάδες, Ζάρκο, Ζηλευτή, Φανερωμένη, Οιχαλία(Νεοχώρι), Διάσελο, Μεγαλοχώρι και Κλοκοτού.

Το ιατρικό προσωπικό του Κ.Υ. και των ιατρείων ευθύνης του αποτελείται από 10 ειδικούς ιατρούς (1 παθολόγος, 5 γενικοί ιατροί, 2 παιδίατροι, 2 οδοντίατροι) και 5 αγροτικούς ιατρούς σε πλήρη κάλυψη. Εντός των εγκαταστάσεων του Κ.Υ. λειτουργούν καθημερινά κατά τις πρωινές ώρες ακτινολογικό, μικροβιολογικό τμήμα. και τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Το Κ.Υ. λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως υποδεχόμενο επείγοντα περιστατικά στη κατάλληλα διαμορφωμένη χειρουργική αίθουσα, ενώ λειτουργεί και άρτια εξοπλισμένη μονάδα βραχείας νοσηλείας δυναμικότητας 4 κλινών. Εντός του ΚΥ στεγάζεται επίσης πλήρως επανδρωμένος σταθμός ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο.

Για την κάλυψη αναγκών, όσον αφορά τη συνταγογράφηση για χρόνιες παθήσεις και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού λειτουργούν καθημερινά 3 σταθμοί εργασίας, ενώ και τα Π.Ι. είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο εξοπλισμό και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Με την στήριξη της 5ης ΥΠΕ διενεργούνται αυτή την εποχή σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ευθύνης προληπτικοί έλεγχοι:

  • μαστογραφίας
  • οστεοπόρωσης
  • σπιρομέτρησης
  • και δωρεάν αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις

Στο χώρο του Κ.Υ. και σε καθορισμένες μέρες λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία επίσης:

  • εξωτερικό ιατρείο διακοπής του καπνίσματος,
  • ιατρείο εκπαίδευσης ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη,
  • μονάδα Ψυχικής Υγείας
  • Κοινωνικό φαρμακείο

Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ευθύνη της επιστημονικής ομάδας του Κ.Υ. διοργανώνονται ομιλίες ενημέρωσης του κοινού πάνω σε σημαντικά ζητήματα υγείας.

Τέλος, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης διοργανώνονται σε εβδομαδιαία βάση ιατρικές διαλέξεις ποικίλης θεματολογίας μεταξύ ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με συμμετοχή της επιστημονικής ομάδας του Κ.Υ. και εξωτερικών επιστημονικών συνεργατών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 24333 50200
FAX : 24330 23170
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 3
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ : ΒΙΟΛΕΤΑ ΡΟΚΑ