Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας

Το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και τα 17 Περιφερειακά Ιατρεία καλύπτουν όλη την περιοχή, με μόνιμο πληθυσμό ευθύνης περίπου 32.000 κατοίκους. Θεμελιώθηκε το 1983 και λειτουργεί από το 1987. Το ιατρικό προσωπικό του αποτελείται από ένα παθολόγο, τρεις γενικούς ιατρούς, έναν οδοντιάτρο και 19 ιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου. Λειτουργεί όλο το χρόνο με τακτικά πρωινά ιατρεία και όλο το 24ωρο για επείγοντα περιστατικά .

Στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ειδικά στον τομέα της πρόληψης, εκτός από ομιλίες και οδηγίες αγωγής υγείας στα σχολεία, διενεργούνται ολοκληρωμένα προγράμματα με εμβολιασμούς, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, καθώς και το συνεχιζόμενο πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής με κινητή οδοντιατρική μονάδα (οδοντοστοματολογική εξέταση μαθητών – ομιλίες – οδηγίες στοματικής υγιεινής – φθορίωση, αποστολή ενημερωτικών επιστολών στους γονείς των μαθητών).

Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα αποκτήσουμε μεταφορικό μέσο για τη μετακίνηση των στελεχών υγείας, προκειμένου να διευρύνουμε τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 24323 50000
FAX : 24320 24222
EMAIL : kykal@otenet.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 82
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ :ΖΗΣΗΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ

 

koronoios1