Ημερίδα για τη δύσπνοια

May 12, 2014 in Νέα του ΓΝΤ

afisa

Η δύσπνοια κυρίως στην οξεία αλλά και στην χρόνια μορφή της αποτελεί το σύμπτωμα που αναγκάζει τον ασθενή να προσέλθει στον ιατρό για να ζητήσει βοήθεια. Ο ταχύς, εύστοχος και αποτελεσματικός χειρισμός του δυσπνοϊκού ασθενή, τόσο σε επείγουσα όσο και σε χρόνια βάση, αποτελεί πρόκληση για τον ιατρό της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Κατά την ημερίδα αυτή θα συζητηθούν τα νοσήματα εκείνα που έχουν ως προεξάρχων σύμπτωμα το αίσθημα της δύσπνοιας. Η έγκαιρη σχεδόν αλγοριθμική προσέγγιση του ασθενή με δύσπνοια από τον ιατρό της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, ευέλικτα και οικονομικότερα προσαρμοσμένη στον καινούριο τρόπο παροχής της Υγείας, αποτελεί πρωταρχικό ρόλο της ημερίδας. Παράλληλα θα δοθεί έμφαση στους νέους τρόπους αντιμετώπισης της δύσπνοιας, ειδικά στην οξεία φάση της, αλλά και στον επικουρικό ρόλο άλλων ειδικοτήτων που δεν εμπλέκονται εμφανώς.

Σκοπός είναι η διευκόλυνση του ιατρού στον καθορισμό της στρατηγικής του, ώστε να προχωρήσει γρήγορα από το σύμπτωμα στην έγκαιρη διάγνωση, στην αντιμετώπιση και στην παρακολούθηση από τον χώρο του ιατρείου ως τον νοσοκομειακό χώρο.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Δρ. Κοκκίνης Φοίβος – Παναγιώτης
Συντ. Διευθυντής Πνευμονολογικού Τμήματος
Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων