Σεμινάριο στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση

January 25, 2013 in Νέα του ΓΝΤ

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο  Γ.Ν. Τρικάλων, Σεμινάριο με θέμα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και αυτόματη εξωτερική απινίδωση.

Στο Σεμινάριο συμμετείχαν είκοσι πέντε εκπαιδευόμενοι και έντεκα εκπαιδευτές, από το νομό μας ,την Καρδίτσα και την Λάρισα. Το Σεμινάριο ήταν εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC). Την έναρξη  κήρυξε ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Χρ. Λυγάτσικας.

Tο Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης BLS/AED (CPR/AED) του ERC αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες για την εφαρμογή βασικής υποστήριξης της ζωής και αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής ενηλίκων, με βάση τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες (2010) του ERC. Η μάθηση εστιάζεται και βασίζεται στις αρχές της διαδραστικής εκπαίδευσης, με σημαντική μείωση του χρόνου των διαλέξεων και αύξηση του τρόπου διδασκαλίας μέσα από μικρές ομάδες όπου γίνονται κλειστές συζητήσεις, σταθμούς πρακτικής εξάσκησης δεξιοτήτων και σενάρια εξομοίωσης καρδιακής ανακοπής με ειδικά προπλάσματα.

Το σεμινάριο θα επαναληφθεί για τους μαθητές της νοσηλευτικής σχολής του νοσοκομείου μας το επόμενο δίμηνο.